Çoğu Arap ülkesinde meşhur mezelerden biri olarak kabul edilen Al-Makdous Al-Makdous, ana yemeklerin yanında sıklıkla yemek masalarında servis edilen ve bir tariften diğerine farklı malzemelerin karışımı ile haşlanıp doldurulan küçük boyutlu bir patlıcandır ve yemeye hazırlanmak için hazırlanmanın zamana ihtiyacı olduğu belirtilir ve biz de göstereceğiz. Bu makale, evde ayrıntılı adımlarla nasıl hazırlanacağı hakkındadır. Suriye Makdous 1 kilogram küçük siyah patlıcan. İnce kıyılmış kırmızı pul biber. Bir bardak ezilmiş ceviz. Üç diş ezilmiş sarımsak. Gerektiği kadar tuz. Gerektiği kadar zeytinyağı. Hazırlama Yöntemi Her patlıcanın boynunu atın, ardından patlıcan yumuşayana kadar çeyrek saat tuzlu su içeren bir kapta kaynatın. Patlıcanı biraz sıktıktan sonra süzün ve içindeki sudan kurtulun. Kıyılmış cevizleri, kıyılmış kırmızı biberleri ve sarımsakları karıştırın ve biraz tuz ekleyin. Her patlıcanı alın ve ortasına uzun bir yarık açın, içine az miktarda tuz koyun, ardından suyu süzmek için bütün gün bir kevgir içine koyun. Patlıcanı ceviz dolgusu ile doldurduktan sonra bir cam kavanoza koyup zeytinyağı ile kapatıp kapatın. Not: Makdous, cam kavanoza konulmasının üzerinden iki veya üç gün geçtikten sonra yemeye hazırdır ve Makdous'u yağla kapattığınızdan emin olun, eğer yağ miktarı azalırsa, patlıcanı tekrar demlemek için biraz daha ekleyin. Kırmızı biber pekmezli Suriye Makdous, bir kilogram küçük çekirdeksiz patlıcan. Bir fincan ince kıyılmış ceviz. Bir çorba kaşığı dolmalık biber pekmezi. 2 diş sarımsak. Gerektiği kadar bir buçuk bardak yağ. Gerektiği kadar tuz. Nasıl hazırlanır Patlıcanı yıkayın ve her bir fasulyenin boynunu alın. Patlıcanı bir tencereye koyun, oda sıcaklığında suya daldırın, ardından ağır bir tabağa koyun ve tencereyi kapatın. Patlıcan türüne göre tencereyi üçte bir ile yarım saat arasında değişen bir süre yüksek ateşte koyun. Patlıcan tohumlarını sudan çıkarın ve soğuyana kadar buz ve suyla dolu suya koyun. Her taneye uzunlamasına bir yarık açın, içine tuz koyun, ardından taneleri bir kevgir içine koyun, üzerini bir bezle örtün, ardından patlıcanın üzerine bir ağırlık koyun ve iki gün bekletin. Ceviz, sarımsak, biber pekmezi ve tuzu karıştırın, biber pekmezinin de iç malzemeye tuzluluk kattığını dikkate alın. Patlıcanı doldurun ve bir cam kavanoza koyun. Kavanozun ağzına bir süzgeç koyun, ardından ağzı altta, alt kısmı üstte olacak şekilde çevirin ve bütün gece bu şekilde baş aşağı bırakın. Kavanozun konumunu ayarlayın, patlıcanı yağa batırın ve sıkıca kapatın.
0 تعليقات
شكرا لك سوف نراجع تعليقك باقرب وقت